Elektrische verwarming plaatsen kan op vele manieren. Maar voor welke verwarming je ook kiest, het is vooral in bestaande woningen een onderneming om deze goed en nauwkeurig te plaatsen. Gebruik daarom vooraf onze checklist waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.
Checklist
Elektrisch Verwarmen
-
Hoofdverwarming of bijverwarming?
Dit is de allerbelangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: Wil je de elektrische verwarming gebruiken voor hoofdverwarming of als bijverwarming zoals een vloerverwarming alleen om warme voeten te hebben? Het antwoord bepaalt mede de keuze voor het systeem én voor het feit dat je wel of geen radiatoren moet blijven gebruiken. Begin dus te bepalen waarvoor je de elektrische verwarming voor wilt gebruiken.
-
Overal in huis of alleen bepaalde kamers?
Elektrische verwarming is bekend voor het gebruik in badkamers, maar je kunt natuurlijk deze verwarming overal in huis plaatsen. In je woonkamer, slaapkamer of keuken. Geen enkel probleem om deze kamers heerlijk warm te krijgen. Bepaal dus van te voren waar je het geplaatst wilt hebben. Of laat het in fases plaatsen. Onze systemen zijn makkelijk aan elkaar te koppelen. Je zou kunnen beginnen met de badkamer en of woonkamer om later de slaapkamers aan te pakken, of een andere volgorde natuurlijk.
-
Welke soort elektrische verwarming?
Je hebt tegenwoordig diverse soorten elektrische verwarmingen. De bekendste is de vloerverwarming. Maar er bestaat ook wandverwarming, plafondverwarming en infraroodverwarming. Weet je al welk systeem het beste voor jouw huis is of wil je graag met ons overleggen?
-
Wat voor vloeren hebben de kamers?
Elke vloer heeft zijn eigen specificaties waaraan een elektrische vloerverwarming aan moet voldoen. Maak een lijst met daarin de kamers waarin je dit wilt en zet erbij wat voor soort vloer het is. Hout, laminaat, tegels etc etc etc. Overleg daarna met ons welk systeem het beste voor welke vloer is.
-
Wat is de constructievloer?
Bekijk goed wat voor constructievloer je hebt. Is het beton? Zo ja, is het wel of niet geïsoleerd? Is het hout? Zo ja, welke soort hout? Houten schrootjes/planken of chip Wood/multiplex platen Belangrijk om dit goed van te voren te bekijken.
-
Waar bevindt zich de ruimte?
Waar de ruimte zich bevindt heeft ook invloed op de keuze. Is het de kelder/souterrain waar mogelijk nog een vochtscherm moet worden toegepast? Is de begaande vloer op zand gestort of met (geventileerde) kruipruimte? Zijn deze droog of hebben deze al last van optrekkend vocht? Is het een tussen verdieping, hier speelt namelijk eigenlijk geen vocht probleem een rol en is isoleren van minder belang.
-
Weet je al welke thermostaat je wilt?
Weet je al welke thermostaat jij wilt in je woning? Wil je er eentje met een handige app waarmee je ook buitenshuis alles kunt bedienen? Een thermostaat die je energieverbruik bijhoudt? Een goede slimme thermostaat is voorzien van diverse slimme elementen die de bediening ervan veel gemakkelijker maken en er niet alleen voor zorgt dat je altijd een fijn warm huis hebt, maar je ook helpt om energie te besparen.